Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Samen eten en... Samen bewegen!

Ook in de maand mei vond in ons Sociaal Centrum Eijsden twee keer de activiteit ‘Samen eten’ plaats. Genieten van een 3-gangen diner tegen een heel aantrekkelijke prijs. Samen met mensen uit de buurt. Verzorgd door lokale ondernemers. Voorspelbaar heel populair dus. Meestal is elke plaats bezet. 23 mei waren er twee extra verrassingen. Eentje bij het voorgerecht, de tweede na het toetje.

Het voorgerecht nam deze keer namelijk Bianca Frusch voor haar rekening. Op dinsdagochtend werkt zij in Eijsden als praktijkondersteuner somatiek. Door een minder gezonde leefstijl of aanleg voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol loop je risico. Bianca ondersteunt mensen om de risicofactoren die je kunt veranderen aan te pakken. In haar vrije tijd is koken een hobby. Dat was voor de gasten van ‘Samen eten’ goed te merken. Bianca verraste met een heerlijke champignonsoep als voorgerecht, ter plekke bereid, en een ‘goddelijk’ nagerecht.

Het hoofdgerecht serveerde Erik Pinckaers van de ambachtelijke Keurslagerij in de Kerkstraat in Eijsden. Erik en zijn team hebben al veel vakprijzen gewonnen en hij is ook traiteur. Deze keer koos Erik voor een smaakvolle goulash met rijst en erwten. Het diner werd afgesloten met een heerlijk toetje: chocolademousse met caramelblokjes en verse aardbeien. Een ware traktatie!

Naar aanleiding van de Week van de Valpreventie en het belang van bewegen werd na het toetje daarom ook nog ‘getrakteerd’ op samen bewegen op muziek. Een even gezond als plezierig slot van deze middag. Het bewijs is op de foto te zien!

De nieuwe ‘Samen eten’-activiteit is alweer komende dinsdag 11 juni. Van 12.00 tot 14.00 uur. Inloop vanaf 11.45 uur. Opnieuw 10 euro per persoon. Misschien is er nog een plaatsje vrij. Aanmelden: www.sceijsden.nl/sameneten of bel Maria Mekes: 06 291 600 80.

Samen eten en... Samen bewegen!
Samen eten en... Samen bewegen! 2
Samen eten en... Samen bewegen! 3

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK