Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Succesvolle ondernemersavond bij SCE

Sociaal Centrum Eijsden (SCE) wil op verschillende manieren en momenten een bijdrage leveren aan een Vitaal en Krachtig Eijsden. Samenwerking en verbinding staan daarom hoog in ons vaandel. Dat geldt zeker ook voor lokale ondernemers, die van nature hetzelfde doel nastreven. Zo ontstond binnen SCE het plan om een ondernemersavond te organiseren. Plannen vertalen we graag naar acties. In juni nam SCE daarom het initiatief voor een eerste ondernemersavond. Op 20 juni was het zover. Er werd rondgekeken in het centrum, bijgepraat over doelen en activiteiten en gebrainstormd over de toekomst. Het was inhoudelijk een geslaagde bijeenkomst, die ook nog eens gezellig was.

Afspiegeling

De aanwezige ondernemers waren aangenaam verrast dat SCE het initiatief had genomen voor deze bijeenkomst. Ook de vertegenwoordiger van de gemeente was aanwezig. Tijdens het kennismakingsrondje werden herinneringen opgehaald aan de start van SCE, de verbouwing en de inrichting van het oude Groene Kruis-gebouw. Ook borrelden al spontaan nieuwe ideeën op, zoals muziek maken en optredens verzorgen. Al snel werd de behoefte uitgesproken om op deze manier vaker bij elkaar te komen. Enthousiast werd gereageerd op het voorstel dat elke aanwezige ondernemer de volgende keer een collega-ondernemer meeneemt, zodat er dan sprake is van een goede afspiegeling van de Eijsdense ondernemers.

Imago

Ook het imago van SCE kwam langs. ‘Dat is toch alleen voor oude mensen!’ Aan de hand van allerlei voorbeelden konden de aanwezige vrijwilligers van SCE dat beeld 180 graden laten kantelen. Een eyeopener! De ondernemers dachten vervolgens actief mee in het verder verspreiden van de juiste beeldvorming rondom SCE. Ook op één van de mogelijke vormen van samenwerking werd dieper ingegaan. Gemeente, ondernemers én SCE zouden ‘gedrieën’ een bijdrage kunnen leveren aan het (her)integreren van inwoners in het arbeidsproces. Geslaagde voorbeelden: een Syrische vakman die lasser werd en een Syrische goudsmid die bij Sanne Kicken stage liep. Vrijwilligerswerk bij SCE in de tuin of bij een van de vele andere activiteiten kan ook een mooie tussenstap zijn voor (her)integratie. Deze voorbeelden bleken een bron van inspiratie voor zowel ondernemers als vrijwilligers om met nog meer ideeën te komen. Zoals de Wensbus, muziekworkshops, een kribkestocht, een Halloweenspel, een winkel-speurtocht, en Youth Academy 2.0 met een ondernemersroute. In elk geval was er voldoende gespreksstof voor een aantal nieuwe ondernemersavonden.

Volgende bijeenkomst

Agenda’s werden meteen op elkaar afgestemd en de eerste vervolgavond is gepland op: MAANDAG 16 SEPTEMBER VAN 19.30 TOT 21.00 UUR, MET NA AFLOOP EEN BORREL. WEER BIJ SCE.

Succesvolle ondernemersavond bij SCE
Succesvolle ondernemersavond bij SCE 2

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK